LITAUEN

Lyxig Golf utanför Vilnius! Vi bor på Vilnius Grand Resort vid ”The V Golf Club”!

Vilnius Grand Resort är sannolikt Litauens lyxigaste resort och ligger ca 25 minuter från Vilnius flygplats. Här finns det mesta du kan önska dig av en lyckad långhelg med golf, spa, gym och god mat. Direktflyg från bl a Stockholm och Göteborg.

Hotellet har fri shuttlebuss till och från Vilnius centrum på bestämda tider. Vilnius gamla stadsdelar är mycket trevliga och på gågatan (nåja, nästan gågata..) finns flera mycket typiska restauranger. Här finns också den ”självständiga” republiken Užupis.

Pris per person i delat Classic dubbelrum med frukost och angivet antal Green Fee (GF)

Antal GF/person på The V Club.
2 nätter + 2 GF 3 nätter + 3 GF 5 nätter + 4 GF
16/4 - 30/10 20192 180 kr3 100 kr4 760 kr
16/4 - 30/10 20202 240 kr3 190 kr4 960 kr
Boka till flygplatstransfer, Superiorrum, extra GF, spel på annan bana, halvpension.
Fri tillgång till bastu, ångbad, inomhuspool och gym.
Fri wifi (basic)
Byt rundor på The V Club mot spel på The Capitals Golf Club eller European Golf Club utan kostnad. Transport tillkommer.
Ej golf på förfrågan.
På Vilnius Grand Resort behöver du ingen egen transport.

Du bestämmer själv vad som skall ingå:
– hur länge du skall vara borta
– hur många rundor du vill spela
– om transporter skall ingå
– om du vill spela flera banor

Flyget bokar du själv.

Bästa tiden att resa till Vilnius är från mitten av april till och med mitten av oktober.

Längst ner på sidan hittar du en film från Vilnius Grand Resort och ”The V Golf Club”.


Golfen

The V Golf Club

The V Golf Club

 

 

 

 

 

 

Vilnius Grand Resort ligger vid ”The V Golf Club”, som öppnade 2009 och är designad av Bob Hunt. Banan är något undulerad med många vattenhinder. En spännande och utmanande bana, som bara blir bättre och bättre när du spelat den.

Banan har 18 hål och är slopad för damer från gul och röd tee, för herrar från svart, vit, gul och röd tee. Längd från röd tee 5175 m och från gul 5638 m.

Här finns drivingrange och fina övningsområden, shop, restaurang och en mycket serviceminded Golfreception. Behöver du ha något att äta eller dricka på banan ringer du bara till golfreceptionen, så kommer de ut med det du beställt.

Till golfbanan får du skjuts med golfbil från hotellet, ca 3 minuter.

Vi kan också erbjuda spel på Europos Cento Golf, som lär ligga på Europas geografiska mittpunkt (beroende på hur man mäter…). I samband med Litauens EU-inträde byggdes här ett monument med EU-medlemmars flaggor och en staty. Här finns 18 spännande hål i varierande natur. Drivingrange, övningsområden, shop och en liten restaurang.

Åskådare på Europos Golf Club

En av storkarna på Europos

 

 

 

 

 

 


Boendet

 

 

 

 

 

 


Allmänt
Vilnius är Litauens huvudstad med ca 550 000 invånare. Den gamla staden har en mycket trevlig gågata (nåja, nästan gågata…) med många restauranger som serverar det lokala köket, t ex Porto Dvaras.

Svampsoppa i bröd med öl & snaps på Porto Dvaras.

Porto Dvaras, en lokal restaurang

 

 

 

 

 

 

Stadsdelen Užupis är idag mest känd som  ”republiken Užupis”, en konstnärskoloni som utropade sin självständighet den 1 april 1997. På Paupio Gatvė finns republikens konstitution på 25 språk.

Konstitutionen på 25 tavlor

Utfarten från Uzupis

St Anna kyrkan

 

 

 

 

 

 

I Vilnius centrum finns många vackra gamla byggnader. Utanför centrum påminner bebyggelsen om att det inte är så länge sedan Litauen blev självständigt. Om ni hinner är ett besök på KGB museet en upplevelse som ger en bild av Litauens hemska prövningar fram till början av 1990-talet.


Bra att veta om

Priser & betalning

Video