Sydafrika Temaresa med Golfvärd/Reseledare

En rundresa i ett fantastiskt land med härlig golf och många upplevelser!

Temaresa 10 – 23 november 2017.

Safari, Kapstaden, Godahoppsudden, Hermanus (kanske med valar) och Stellenbosch med sina viner. Ypperliga golfbanor och exklusiva hotell. Där har du en del av det som ingår i vår resa till södra Sydafrika.

Flyg från Landvetter/Arlanda/Kastrup senare eftermiddagen den 10 november, återkomst den 23 november före lunch. Svensk Golfvärd.

Priser Sydafrika Temaresa med Golfvärd hösten 2017 
 
På grund av hög beläggning måste vi ändra programmet något. Detta innebär att nedanstående program inte gäller till alla delar.
Uppdaterat program och information om detta inom kort för prenumeranter på vårt nyhetsbrev (klicka här för prenumeration).
Du kan också föranmäla ditt intresse här.

 

OBS! Vi har 16 platser, först till kvarn….   Boka din resa här!

Det är hög efterfrågan på hotell, golf mm i Sydafrika i november, vilket innebär att vi inte kan garantera plats vid bokning senare än 31 maj!

I Sydafrika är maten väldigt god, mycket billig och riklig, vinet likaså. Ett tips är att dela en förrätt på två – det räcker gott.

Maten är väldigt varierande och vi vill ge våra gäster möjlighet att välja det de vill ha. Därför har vi valt att inte inkludera luncher och middagar (utöver de som anges i programmet nedan) i priset. Men självklart kommer vi att äta tillsammans i stor utsträckning.

Preliminärt dagsprogram (kan ändras beroende på beläggning mm):

Dag 1 Avresa från Skandinavien. Flyg via Istanbul, detta är tidsmässigt en mycket bra förbindelse, 18 tim 15 min restid från t ex Göteborg och 18 tim 45 min hemresa inklusive mellanlandningen. Mat på flyget ingår. Avresa den 10 november från Skandinavien på senare eftermiddagen och återkomst den 23 november före lunch.

Dag 2 Ankomst till Kapstaden kl 13.00, transport till vårt hotell, Radisson Red, (ca 20 min) vid Waterfront, centrum i Kapstaden. Här bor vi 3 nätter. Läs mer om Radisson Red här.

På kvällen gemensam välkomstmiddag vid Waterfront (ingår).

Kapstaden, Waterfront
Waterfront med Taffelberget i bakgrunden,

 

 

 

 

 

 

Dag 3  Golf på Royal Cape Golf Club.

Mer om Royal Cape Golf Club här

Dag 4 Vi tar oss upp på Taffelberget (inträde ingår) om vädret medger (dag 5 är reservdag) och sedan utflykt på Kaphalvön till Kapudden en bit öster om Goda Hoppsudden. På vägen passerar vi den gamla staden Simons Town (här finns en typisk engelsk 9-håls golfbana, oftast i mycket dåligt skick!) och Boulders Bay där vi stannar och tar en titt på pingvinkolonin. Vill du komma riktigt nära betalar du inträde till kolonin och tar dig ned på stranden.

Hemfärd på västra sidan av Kaphalvön och vinprovning (ingår) i Constantia.

Invånare på Kapudden
En del av pingvinerna i Boulders Bay
Fyren på Kapudden

 

 

 

 

 

 

Dag 5 Förmiddagen är fri för shopping mm i Waterfront. På eftermiddagen avresa till Hermanus (ca 1 tim 30 min). Vi bor 2 nätter på Harbour House Hotel precis vid vattnet.  I havet utanför Hermanus finns ofta valar den här tiden på året. Har vi tur får vi se dem!

Val utanför Hermanus
Harbour House Hotell, Hermanus

 

 

 

 

 

 

Dag 6 Spel på Hermanus Golf Club. Mer om Hermanus Golf Club här.

Hermanus Golf Club
Hermanus Golf Club

 

 

 

 

 

 

Dag 7 På eftermiddagen avresa till Fancourt Golf Estate (ca 3 tim 45 min). Fancourt är Sydafrikas bästa Golf Resort.

Här finns 3 banor, alla av mycket hög klass. Enligt Golf Digest ranking 2016 är Fancourt Links nr 1 i Sydafrika (och nr 34 i världen), Fancourt Montagu nr 5 och Fancourt Outeniqua nr 19! Vi bor på Fancourt i 3 nätter. Läs mer om Fancourt här.

Flygbild över Fancourt
Fancourt, Classic Room

 

 

 

 

 

 

Välkomstmiddag på Fancourt (ingår).

Dag 8 Golf på Fancourt Montagu.

Montagu hål 8
Montagu hål 10

 

 

 

 

 

 

Dag 9 Golf på Outeniqua.

Fancourt Links hål 18
Fancourt Outeniqua hål 9

 

 

 

 

 

De som bokat Fancourt Links spelar denna en av ovanstående dagar.

Dag 10 Avresa till Gondwana Game Reserve (ca 50 min). På Gondwana Game Reserve finns en modern variant av gamla hyddor. Vi bor i dem eller i ”Fynbos Villas” inom samma område. Här ingår helpension.

När vi vill ta oss till restaurangen eller tillbaka till vårt boende måste vi ha eskort av en ”Ranger”, som vi ringer efter.

Efter lunch och lite middagsvila är det dags för afternoon tea innan vi ger oss ut på vår första safari. På kvällen serveras vi en utsökt middag i Gondwanas restaurang.

Vi kan inte garantera att vi får se något liknande striden på liv och död mellan den gamla elefanthannen och den 12-åriga noshörningshannen. Det fick vi, se bilden nedan!

Gondwana, ”modern hydda”
Hyddan invändigt
”Once in a lifetime!”

 

Lejon. Hyddorna i bakgrunden.

Mer om Gondwana Game reserve här.

Dag 11 Efter en tidig kopp te med biscuits är det dags för morgonsafarin. Efter safarin och frukosten reser vi vidare till Erinvale Estate Hotel & Spa utanför Stellenbosch (ca 4 tim).

Erinvale Estate Hotel
Erinvale, rum

 

 

 

 

 

 

Läs om Erinvale Estate här.

Dag 12 Golf på De Zalze Golf Club, som ligger på De Zalze Winelands Golf Estate. Mellan några av hålen på De Zalze Golf passerar vi delar av vinlagret!

Efter golfen tar vi oss till Kleine Zalze Vine Estate och provar deras ypperliga viner (ingår). På kvällen åker vi in till Stellenbosch och njuter av den fina småstaden. Kanske middag på The Big Easy (Ernie Els) restaurant?

De Zalze, klubbhuset
Kleine Zalze

 

 

 

 

 

 

Mer om De Zalze här.

Dag 13 Efter lunch med vinprovning (ingår) avresa till Kapstadens flygplats för hemresa.

Dag 14 Hemkomst till Skandinavien.


Golfen

Vår resa innehåller spel på 5 olika banor. Alla banor har olika karaktär och är en härlig upplevelse.

  • Royal Cape Golf Club i Kapstaden.
  • Hermanus Golf Club, Hermanus.
  • Fancourt Montagu.
  • Fancourt Outeniqua
  • De Zalze Golf Club.

Fancourt Links mot tillägg och i mån av tillgänglighet.

Handicap krävs på alla banorna, på Fancourt Links rekommenderar vi handicap högst 25 för damer och 15 för herrar.

Slope existerar inte i Sydafrika, vi spelar på vår handicap!


Boendet

Vi bor på exklusiva, några mycket anrika hotell

  • Radisson Red, Waterfront Kapstaden. 3 nätter.
  • Harbour House Hotell, Hermanus. 2 nätter.
  • Fancourt Golf Estate, George. 3 nätter.
  • Gondwana Game Reserve. 1 natt.
  • Erinvale Estate Hotel & Spa utanför Stellenbosch. 2 nätter

Allmänt

Vår rundresa startar i Kapstaden, går via Hermanus till Fancourt. Från Fancourt beger vi oss till Gondwana Game Reserve och avslutar på Erinvale Estate utanför den mycket gemytliga staden Stellenbosch.

I Kapstaden bor vi mitt i centrum, i Hermanus vid havet, i Fancourt på golfbanorna, i Gondwana bland de vilda djuren och slutligen utanför Stellenbosch.


Bra att veta