Cascais

Mitt i Cascais med badstranden på andra sidan gatan.

Så bor vi! Här har vi badat och solat i oktober. Runt hörnet är det gott om trevliga restauranger. Till våra golfbanor är det 5-20 minuter. Tåget till Lissabon tar en dryg halvtimma och till stationen går du på 6-7 minuter från hotellet. Cascais ligger vid kusten 30 km rakt väster om Lissabon.

På Egen Hand – från 6 680 kr

per person i delat dubbelrum 7 nätter med frukost och fyra rundor golf.   Du hittar vår prislista här

Res till Cascais på hösten och våren.


Golfen

Vi har valt Quinta da Marinha Golf och Estoril Palacio Golf som våra ”hemmabanor”.

Quinta da Marinha är ritad av Robert Trent Jones SR och erbjuder en fantastisk utsikt över Sintrabergen och Atlanten. Banan öppnade 1984.

Estoril Golf, eller Estoril Palacio Golf som den heter, är en av de äldsta golfklubbarna i Portugal. De första 9 hålen, ritade av Jean Gassiat, var klara 1929 och resterande 9 hål, designade av Mackenzie Ross 1936.

 

Estoril Golf, hål 3.

Det läckra 10:e hålet på Quinta da Marinha.

 

 

 

 

 

 

 

Vill du spela andra banor runt Cascais/Lissabon kan vi fixa greenfee och starttider till de flesta.

Längst ner på sidan hittar du filmer från våra banor.


Boendet

Vi bor på Baia Hotel. Hotellet har definitivt det bästa läget i Cascais! Vad sägs om att ta hissen ned till lobbyn i badrocken, korsa gatan och vara på en härlig badstrand! Här har vi solat och badat i mitten av oktober! Och massor av bra restauranger runt hörnet!

Hotell Baia från stranden.

Rum med balkong och havsutsikt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Baia Hotell har totalt 113 rum varav 66 rum med balkong och utsikt över Cascais viken.

Boka gärna rum med havsutsikt – det är mycket njutningsfyllt att sitta på balkongen och se ut över småbåtshamnen och havet före middagen!

Rummen är normalstora och trevligt inredda med luftkonditionering, LCD TV med olika internationella kanaler, Wi-fi, badrum med dusch och hårtork, telefon och kassafack (mot avgift).


Allmänt

Fiskebåtar utanför hotellet.

Pena Palace i Sintra.

 

 

 

 

 

 

 

 

Cascais är en mycket gammal bosättning och fiskeläge. Arkeologer har funnit lämningar av mänskliga boningar i Cascais som är över 5000 år gamla. Bland annat i de naturliga grottorna vid Poco Velho. På sina ställen hittar man också Romerska lämningar. Efter Romarna kom Araberna och under 12:e århundradet invaderades området slutligen av Portugiserna.

Då var Cascais en liten fiskeby vid Atlantkusten väster om Lissabon. Om detta minner de många små fiskebåtarna som fortfarande finns kvar, men nu är det framför allt en levande kuststad som lockar med fina stränder, bra restauranger och mycket att titta på. Och bra golf förstås!

En utflykt till Sintra, som ligger på ett ca 300 meter högt berg, är en fantastiskt upplevelse. Sintra är från 1100-talet och finns på Unescos Världsarvslista.


Bra att veta

Avstånd flygplats Lissabon, till Cascais ca 30 min med bil.

Avstånd ”hemmabanorna” 5-20 min.

Quinta da Marinha Omväxlande och spännande bana med fantastisk utsikt över Atlanten från några hål. Driving range, putting green mm, shop, restaurang.

Estoril Palacio Golf Banan är mycket trevlig och slingrar sig fram mellan eukalyptusträd, pinjer och mimosa. Lite kuriosa: mellan hål 16 och 17 kan man få lift med en speciell golfbil med släpkärra. Trevlig restaurang i ett fint klubbhus.

Transport annan bana Vi rekommenderar hyrbil, taxi eller vårt paket med transfer.

Andra banor i närheten Runt Lissabon finns ett flertal bra banor.T ex Pena Longa, Estoril Sporting Club och Oitavos Dunes.

Green fee Två rundor på Quinta da Marinha och två på Estoril Palacio Golf ingår.

Affär och Apotek Utanför hotellet.

Äta Runt hotellet finns en mängd mycket bra och trevliga restauranger. ”Bakom” hotellet finns ett restaurangtorg.

Flyg När ni reser på Egen Hand kan ni välja ankomst- och avresedagar för att kunna få bra och prisvärt flyg. Läs mer här

Hyrbil Vi rekommenderar hyrbil. Eftersom önskemål och krav på bilmodell mm varierar rekommenderar vi att du hyr bil själv om du behöver en. Läs mer här


Video